2. turnir Dolenjsko-kadetske lige 2023/24

2. turnir Dolenjsko-kadetske lige 2023/24

 

V petek, 17. novembra 2023 smo v Kočevju gostili 2. turnir Dolenjske kadetske šahovske lige. Tekmovanje je potekalo v pospešenem šahu, v štirih različnih kategorijah, in sicer A kategoriji, B kategoriji, C kategoriji in najstarejši D kategoriji. Med skoraj 100 udeleženci so se odlično odrezali tudi naši mladi šahisti in šahistke.

TURNIR A

V kategoriji do 8 let je nastopilo 18 tekmovalcev. Po sedmih odigranih partijah je zmagovalec s 100 % izkupičkom postal Klemen Grahek. Takoj za zmagovalcem pa se je uvrstil naš mladinec Žan Florjan. Ian Vardijan pa je v dodatni partiji za tretje mesto moral priznati premoč Jakobu Levičarju. Adam Jasenc pa je osvojil 11. mesto.

Žan Florjan – 2. mesto

V razvrstitvi deklet sta naši šahistki Zoja Amon in Klara Osmak osvojili prvo in drugo mesto.


Zoja Amon (v sredini) – 1. mesto, Klara Osmak (levo) – 2. mesto

REZULTATI – Turnir A

TURNIR B

V kategoriji do 10 let je nastopilo 26 tekmovalcev. Po sedmih odigranih partijah je zmagovalec je s šestimi točkami in pol postal Mark HribarDrugo in tretje mesto med fanti pa sta osvojila naša dva šahista, in sicer 2. mesto si je priigral Tin Premerl, tretje mesto pa Mak Doutlik. 

Tin Premerl (levo) – 2. mesto, Mak Doutlik (desno) – 3. mesto

V prvo deseterico so se uvrstili še Samo Novak (5. mesto)Miha Žuran (6. mesto) in Maj Premerl (9.mesto)Matic Cvitkovič pa je osvojil 19. mesto.

V kategoriji deklet je zmagala Lara Pajtler (skupno druga). Drugo mesto je osvojila Tija Kotar, tretje pa Julija Škrjanec.

REZULTATI – Turnir B

TURNIR C

V kategoriji do 12 let je nastopilo 11 tekmovalcev. Tekmovanje je potekalo po švicarskem sistemu, 7 kol. S 100-odstotnim izkupičkom je zmagovalec postal Jakob Tešar. Drugo in tretje mesto sta ponovno osvojila naša šahista, in sicer Aleksej Košrmlj in Rožle Šega.

Alekesej Košmrlj (levo) – 2. mesto, Rožle Šega (desno) – 3. mesto

Med dekleti je bila najboljša Anabela Strojin.

REZULTATI – Turnir C

TURNIR D

V skupini od 14 do 20 let pa je nastopilo 28 tekmovalcev. Po sedmih odigranih partijah je zmagovalec s šestimi točkami in pol postal naš mladinec Adam Mihič. Drugo mesto je osvojil Kristjan Plevnik Kodrič. Tretje mesto pa je med fanti osvojil naš komaj 10-letni mladinec Peter Mihič.

Adam Mihič (v sredini) – 1. mesto, Peter Mihič (desno) – 3. mesto

V najboljšo deseterico so se uvrstili še Jure Hlebec (5. mesto), Vito Vesel (7. mesto) in Igor Jalovec (10. mesto).

Najboljša punca je bila Nika Potočar, skupno tretja. Drugo mesto je osvojila naša šahistka Ana Kaja Premerl. Tretja pa je bila Zoja Ficko.

Ana Kaja Premerl – 2. mesto

Ostale uvrstitve:

  • 16. mesto – Taja Levstik (4. mesto med dekleti)
  • 18. mesto – Vanja Pugelj (5. mesto med dekleti)
  • 19. mesto – Matej Krašovec
  • 21. mesto – Lan Zobec
  • 23. mesto – Dan Novosel
  • 27. mesto – Anka Lavrič
  • 32. mesto – Mina Delić
  • 33. mesto – Matevž Šega

REZULTATI – Turnir D

Foto: Š. K.