Predstavitev nižje šahovske šole

Predstavitev nižje šahovske šole

 

V Šahovskem društvu Kočevje smo leta 2006 na novo postavili in organizirali delo z mladimi šahisti in šahistkami. V ta namen smo oblikovali Mladinsko šahovsko sekcijo, znotraj nje pa organizirali sedaj že vsem dobro poznano Nižjo šahovsko šolo šahovskega društva Kočevje.

Nižja šahovska šola je osnova celovitega izobraževalnega sistema in je namenjena mladim šahistom in šahistkam v starosti do 11 let. Pri nižji šahovski šoli gre za skupinsko delo na večih različnih nivojih, pri čemer pa sta starost otrok in njihovo šahovsko znanje osnova za razvrščanje v različne nivoje izobraževanja.

Treningi potekajo večkrat tedensko od ponedeljka do petka v popoldanskem času v sodobno opremljeni računalniški učilnici šahovskega društva Kočevje. Sodobna računalniška oprema nam omogoča uporabo sodobnih tehnik učenja šahovske igre. V šoli poučujejo tako domači klubski licencirani mentorji kakor tudi zunanji priznani šahovski trenerji. Najboljši mladi šahisti in šahistke lahko po zaključku klubske šahovske šole izobraževanje nadaljujejo še v Srednji šahovski šoli, po končanju Srednje šahovske šole pa tudi na Visoki šahovski šoli šahovskega društva Kočevje.

Kvalitetno in sistematično delo z mladimi že daje svoje rezultate saj določeni naši posamezniki in ekipe že sodijo v sam vrh slovenskega šaha.

Vsi mladi šahisti in šahistke vabljeni v klubsko šahovsko šolo šahovskega društva Kočevje, kjer boste še bolje spoznali šah kot vodilnega predstavnika miselnih športov. Pri šahu leta niso ovira, saj se s šahom ukvarja veliko mladostnikov kot tudi starostnikov.

Vsa dodatna pojasnila lahko dobite na:

  •  e-naslovu društva: info@sah-kocevje.si,
  • GSM: 031/361-513 Robert Kolaričvodja šahovske šole ali
  • GSM: 040/228-808 Dejan Ačimovičvodja mladinske šahovske sekcije.