Mladinsko državno prvenstvo v pospešenem šahu 2021

Mladinsko državno prvenstvo v pospešenem šahu 2021


V četrtek, 1. julija 2021 je v Čatežu ob Savi potekalo Posamično mladinsko državno prvenstvo v pospešenem šahu. Tekmovanje je potekalo v 12 kategorijah, ločeno za fante in dekleta. Šahovsko društvo Kočevje so na prvenstvu zastopali trije mladi in šahisti in šahistke.

V kategoriji deklet do 12 let je tekmovanje potekalo po Švicarskem sistemu, 7 kol. Državna prvakinja je postala Iva Kampuš iz ŠK Žalec. Taja Levstik je s tremi osvojenimi točkami zasedla 9. mesto. Nastopilo je 12 deklet.

Taja Levstik – 9. mesto

V kategoriji fantov do 12 let je tekmovanje potekalo po švicarskem sistemu, 9 kol. Državni prvak je tako kot v standardnem šahu postal Primorec Jernej Kozlovič. Šahovsko društvo sta na tekmovanju zastopala Igor Jalovec in Jure Hlebec. Igor Jalovec je osvojil 4. mesto, Jure Hlebec pa je bil dvaindvajseti. Nastopilo je 24 tekmovalcev.

Igor Jalovec – 4. mesto

V kategoriji fantov do 16 let je tekmovanje potekalo po Bergerjevem sistemu, 9 kol. Naslov državnega prvaka si je po dodatnih kriterijih priigral Matic Nareks iz Celjskega ŠK. V zelo močni konkurenci je nastopil tudi naš mladinec Peter Knavs in zasedel 10. mesto.

URADNA SPLETNA STRAN

REZULTATI

Foto: ŠZS