Hitropotezno ekipno in posamično državno prvenstvo za člane in članice 2023

Hitropotezno ekipno in posamično državno prvenstvo za člane in članice 2023


V nedeljo, 29. januarja 2023 so v Radencih potekala ekipna in posamična državna prvenstva v hitropoteznem šahu. V dopoldanskem času sta bili odigrani ekipni državni prvenstvi v kategoriji članov in kategoriji članic. V popoldanskem času pa sta potekali še posamični državni prvenstvi. V kategorij članov so ŠD Kočevje zastopali   Stevanič David, Tin Bajo, Bojan Čihačev in Igor Bajo. V kategoriji članic ŠD Kočevje letos ni imelo svojih predstavnic.

EKIPNO DRŽAVNO PRVENSTVO V HITROPOTEZNEM ŠAHU

Tekmovanje je potekalo po švicarskem sistemu, 9 kol. Državni prvaki so postali Mariborčani. Drugo mesto je šlo v ŠK Žalec, tretje pa v ŠD Pomgrad. Naša ekipa v postavi  Stevanič David, Tin Bajo, Bojan Čihačev in Igor Bajo je osvojila 15. mesto. Nastopilo je 26 ekip.

REZULTATI – ekipno


POSAMIČNO DRŽAVNO PRVENSTVO V HITROPOTEZNEM ŠAHU

Posamično državno prvenstvo je potekalo po švicarskem sistemu, 11 kol. Državni prvak je postal prvi nosilec tekmovanja velemojster Luka Lenič. Drugo mesto je osvojil mednarodni mojster Jan Šubelj, tretje pa FIDE mojster Maksym Goroshkov. 

Od naših članov se je najbolj izkazal Tin Bajo, ki je s šestimi točkami in zasedel 23. mesto. David Stavanič je osvojil 40. mesto.

REZULTATI – posamično

Foto: ŠZS