HIT Open 2023

HIT Open 2023


Med 16. in 23. marcem 2023 je v Novi Gorici potekal tradicionalni 27. HIT Open 2023. Tekmovanja se je udeležilo 10 velemojstrov, 1 mednarodni mojster in 11 FIDE mojstrov. Nastopilo je 135 tekmovalcev iz 13 držav.

Po devetih odigranih partijah je zmagovalec s 100% izkupičkom postal 17-letni indijski velemojster Leon Luke Mendonca. Drugo mesto je po dodatnih kriterijih osvojil drugi nosilec, italijanski velemojster Sabino Brunello. Tretji pa je bil slovenski velemojster Marko Tratar.

Najboljših 10

Na A turnirju sta ŠD Kočevje zastopala Igor Mestek in Igor Jalovec. Igor Mestek je s petimi osvojenimi točkami zasedel odlično 28. mesto in svoj izhodiščni položaj izboljšal za 5 mest. Igor Jalovec je s tremi točkami in pol osvojil 63. mesto. Izhodiščni položaj je izboljšal za 15 mest. 

REZULTATI – Turnir A

Poleg A turnirja je potekal tudi B turnir, ki je bil namenjen vsem tekmovalcem do 1599 ratingških točk. Zmagovalec je z osmimi osvojenimi točkami postal Jožef Janežič.

Najboljši trije

Na B turnirju so ŠD Kočevje zastopali štirje tekmovalci, in sicer Taja Levstik, Jure Hlebec in brata Adam ter Peter Mihič. Po 9-ih odigranih partijah je najboljši rezultat dosegla Taja Levstik. Z osvojenimi petimi točkami je dosegla 16. mesto. V kategoriji žensk pa je osvojila odlično 3. mesto.

Taja Levstik – 3. mesto v kategoriji žensk

V prvo dvajseterico se je uvrstil še Adam Mihič s štirimi točkami. Peter Mihič je zasedel 24. mesto, Jure Hlebec pa 27. mesto.

REZULTATI – Turnir B

Naši mladi s trenerjema

Foto: ŠK Nova Gorica, Š. K.