Ekipno državno prvenstvo do 12 let za leto 2021

Ekipno državno prvenstvo do 12 let za leto 2021


V soboto, 12. junija 2021 je v Šmarju-Sap potekalo Ekipno državno prvenstvo do 12 let. ŠD Kočevje so zastopale tri ekipe, in sicer ena dekliška in dve fantovski ekipi. Za dekliško ekipo sta nastopili Vanja Pugelj in Mina Delič. Za prvo fantovsko ekipo so nastopili Igor Jalovec, Taja Levstik in Taj Delić. Za drugo ekipa pa so nastopali Jure Hlebec ter brata Matevž in Rožle Šega.

Pri dekletih sta po 7-ih odigranih partijah državni prvakinji z ekipo ŽŠK Maribor Poligram postali Meta Heric in Lina Javornik. Vanja Pugelj in Mina Delič sta osvojili 7. mesto.

Mina Delič in Vanja Pugelj

V kategoriji fantov so po 9-ih odigranih partijah državni prvaki postali Vrhničani. Za ekipo so nastopili Val Vodnik, Gašper Sever in Žiga Čepeljnik. Naša prva fantovska ekipa se je v prvi polovici tekmovanja borila celo za najvišja mesta, na koncu pa je zmanjkalo nekaj športne sreče. Igor Jalovec, Taja Levstik in Taj Delič so osvojili 7. mesto. Odličen rezultat pa je dosegel Igor Jalovec, ki je na prvi deski osvojil šest zmag in dva remija ter bil edini, ki je bil na prvi deski neporažen.

ŠD Kočevje Inotherm 1 – ŠK Ljubljana (2:1 )

Za drugo fantovsko ekipo je bilo to tekmovanje prvo večje tekmovanje na katerem so nastopili. Z odličnimi borbami so Jure Hlebec, Matevž in Rožle Šega osvojili 15. mesto

ŠD Pomgrad – ŠD Kočevje Inotherm 2 (3:0)

REZULTATI – DEKLETA

REZULTATI – FANTJE

Foto: Š. K.