David Stevanič dobitnik plakete župana

David Stevanič dobitnik plakete župana


V ponedeljek, 3. oktobra 2018 je v Šeškovem domu potekala prireditev Tu, kjer sem doma, v okviru katere so bile podeljene občinske nagrade za leto 2018. S slavnostno prireditvijo je Občina Kočevje počastila svoj občinski praznik. 

Župan Občine Kočevje dr. Vladimir Prebilič je podelil osem plaket župana (za enkratne dosežke in uspehe), Spominsko plaketo, Kozlerjevo plaketo (za dosežke na področju gosporarstva) ter Humkovo plaketo (za dosežke na področju kulture). Poleg plaket pa je bilo podeljeno tudi najvišje priznanje, in sicer grb Občine Kočevje

Med dobitniki nagrad je bil tudi naš član David Stevanič. Župan Občine Kočevje mu podelil Plaketo župana za osvojeni naziv šahovski FIDE mojster. Dosežek mu je uspel na mednarodnem šahovskem turnirju “Srebrno jezero 2018” v Srbiji. V 68-letni zgodovini našega društva je to najvišji dosežen šahovski naziv kočevskega šahista oz. šahistke. David je pri 15-ih letih trenutno drugi najmlajši šahovski mojster v Sloveniji in stalni slovenski mladinski reprezentant. Poleg šahovskih priznanj je David zelo uspešen tudi v šoli, saj tudi tam dosega zlata in srebrna priznanja.

David Stevanič prejemnik plakete župana

Foto: Bojan Štefanič, Atelje Iris