Člansko evropsko prvenstvo v hitrih disciplinah

Člansko evropsko prvenstvo v hitrih disciplinah


Med 16. in 18. decembrom 2022 je v poljskih Katowicah potekalo Evropsko prvenstvo v hitropoteznem in pospešenem šahu. Slovenijo je na tekmovanju zastopalo 25 šahistov in šahistk.

Slovenska delegacija

HITROPOTEZNO EVROPSKO PRVENSTVO

V petek, 16. decembra je potekalo hitropotezno tekmovanje. Nastopilo je kar 830 tekmovalcev, med njimi kar 165 igralk. Slovenijo je na tekmovanju zastopalo 23 tekmovalcev. Naše društvo pa sta zastopala FIDE mojster David Stevanič in FIDE mojstrica Špela Kolarič.

Po 22-ih partijah je s sedemnajstimi točkami in pol evropski prvak postal češki velemojster David Navara. Najboljši med Slovenci je bil Jan Šubelj, ki je zasedel 21. mesto.

Najboljši trije

David Stevanič je s 13 točkami osvojil 171. mesto. Špela Kolarič pa je z osvojenimi enajstimi točkami in pol zasedla 327. mesto. V razvrstitvi deklet pa je Špela osvojila 53. mesto.

David Stevanič

REZULTATI – HITROPOTEZNO EP

 

POSPEŠENO EVROPSKO PRVENSTVO

Med 17. in 18. decembrom pa je potekalo še Evropsko prvenstvo pospešenem šahu. Tukaj je bila udeležba še višja. Nastopilo je kar 910 tekmovalcev, med njimi kar 189 igralk. Slovenijo je zastopalo 25 tekmovalcev in tekmovalk.

Po 11-ih odigranih partijah je evropski prvak postal španski velemojster Jamie Santos Latesa, ki je zbral 9,5 točke. Tudi v pospešenem tempu je najboljši med Slovenci bil Jan Šubelj z osvojenimi 8 točkami. Zasedel je 39. mesto.

Najboljši trije

David Stavanič je dosegel 7 točk in zasedel 127. mesto. Špela Kolarič pa je dosegla 5 točk in 528. mesto. Med dekleti pa je Špela osvojila 104. mesto.

Špela Kolarič

REZULTATI – POSPEŠENO EP

Foto: European Open and Women Rapid & Blitz Chess Championships 2022