2. turnir Dolenjske kadetske lige 2017/18

2. turnir Dolenjske kadetske lige 2017/18


V petek, 18. novembra 2017 smo v Kočevju gostili 2. turnir Dolenjske kadetske lige za šolsko leto 2017/18, na katerem so odlično nastopili člani Šahovskega društva Kočevje. 

TURNIR A

Na turnirju A je tako kot v preteklem letu zmagal Kristjan Plevnik Kodrič. Drugo mesto je osvojil Bruno Glas, tretje pa po dodatnih kriterijih Mark Lavrič.

Prvi trije do 10 let

Igor Jalovec, zmagovalec 1. turnirja DKL, je osvojil 4. mesto. Najboljša med dekleti je bila komaj 7-letna Nuša Nisa Šertelj, ki je bila v skupni razvrstitvi peta.

Najboljša v razvrstitvi deklet do 10 let Nuša Nisa Šertelj (v sredini)

Ostale razvrstitve naših:

10. mesto – Gal Arh
13. mesto – Maj Krizmanič
28. mesto – Taja Levstik
29. mesto – Domen Repar

Rezultati – Turnir A

TURNIR B

Tudi na B turnirju si je tako kot preteklo leto zmago priigral Anej Bizjak. Druga je bila najboljša punca Pia Rožmanec, tretja pa Nika Potočar. Naš najboljši je bil na 5. mestu Lev Polajnar. Lev je v razvrstitvi fantov do 12 let osvojil 3. mesto.

Lev Polajnar – 3. mesto (drugi iz desne)

Ostale razvrstitve naših:

11. mesto – Kiani Nia Šertelj
12. mesto – Lia  Grišin

Rezultati – Turnir B

TURNIR C

Na C turnirju sta ponovno prvi dve mesti ostali v Kočevju. Tudi v najstarejši kategoriji je šla zmaga lanskoletnemu zmagovalcu. S 100 % izkupičkom je zmagal David Stevanić. Drugi je bil Vasja Ačimovič, tretji pa Janko Marko. Najboljša punca je bila na 4. mestu Larisa Kuhar

Vasja Ačimovič in David Stevanić (iz leve)

Ostale razvrstitve naših:

15. mesto – Peter Knavs
19. mesto – Ana Knavs

Rezultati – Turnir C

Foto: R. K. & Š. K.