Tajfun Challenge Ljubljana Chess Festival 2020

Tajfun Challenge Ljubljana Chess Festival 2020


V soboto, 26. decembra 2020 je na državni praznik samostojnosti in enotnosti potekalo spletno tekmovanje Tajfun Challenge Ljubljana Chess Festival 2020. Tekmovanje je potekalo v pospešenem šahu (10 min. + 3 sek./pot.), v dveh kategorijah (kategoriji članic in kategoriji članov). Nastopili so najboljši slovenski šahisti in šahiste. Med povabljenimi je bila tudi naša članica, večkratna državna prvakinja, fide mojstrica Špela Kolarič.

Ženski turnir je prepričljivo s kar dvema točkama prednosti zmagala velemojstrica Laura Unuk. Drugo mesto je osvojila mednarodna mojstrica Zala Urh, tretje pa velemojstrica Jana Krivec. V zelo močni konkurenci je naša članica Špela Kolarič osvojila solidno 5. mesto.

Špela Kolarič

REZULTATI – ŽENSKE

Na moškem turnirju je s točko in pol prednosti zmagal velemojster Jure Borišek, pred velemojstrom Luko Leničem. Tretje mesto je osvojil  mednarodni mojster Boris Markoja.

REZULTATI – MOŠKI

V točkovanju ekip sta bila najuspešnejša mednarodna mojstrica Ivana Hreščak in velemojster Jure Borišek s 180 točkami. Na drugo mesto se uvrstila mednarodna mojstrica Zala Urh in mednarodni mojster Boris Markoja, ki sta zbrala 170 točk. Tretje mesto pa sta si priborila naša članica Špela Kolarič in velemojster Luka Lenič s 150 točkami.

Čestitamo!

URADNA SPLETNA STRAN