Pospešeno in hitropotezno ekipno državno prvenstvo za člane in članice 2021

Pospešeno in hitropotezno ekipno državno prvenstvo za člane in članice 2021


V soboto, 4. septembra 2021 so v Kamnici potekala ekipna državna prvenstva. V dopoldanskem času sta bili odigrani ekipni pospešeni državni prvenstvi v kategoriji članov in kategoriji članic. V popoldanskem času pa sta potekali še hitropotezni ekipni državni prvenstvi. V kategorij članic sta ŠD Kočevje zastopali Špela Kolarič in Maja Vučko. V kategoriji članov pa ŠD Kočevje ni imelo svojih predstavnikov.

POSPEŠENO EKIPNO DRŽAVNO PRVENSTVO

V kategoriji članic je tekmovanje potekalo po Bergerjevem sistemu, 5 kol. Državni prvakinji sta postali Krčanki Suzana in Ana Urbanč. Drugo mesto je osvojila ekipa ŠD Pomgrad, tretje mesto pa po dodatnih kriterijih ekipa ŠD Domžale. 

Najboljše tri ekipe v pospešenem šahu

Naši dvojici Špeli Kolarič in Maji Vučko je za odličen rezultat zmanjkalo nekaj športne sreče. Osvojili sta 4. mesto.

V kategoriji članov je tekmovanje potekalo po švicarskem sistemu, 7 kol. Zmago in naslov državnih prvakov si je priigrala ekipa ŠD Posočje.

REZULTATI – pospešeno

HITROPOTEZNO EKIPNO DRŽAVNO PRVENSTVO

Tudi v hitropoteznem šahu je pri članicah tekmovanje potekalo po Bergerjevem sistemu, 5 kol. Špela Kolarič in Maja Vučko sta pometli s konkurenco. Zmagali sta prav vse dvoboje. Zelo velik del do naslova je prispevala Maja, ki je na drugi deski premagala vse tekmice. Drugo mesto je osvojila ekipa ŠD Pomgrad, tretje pa ekipa ŠD Domžale. 

Špela Kolarič in Maja Vučko

Člani so tekmovanje odigrali po švicarskem sistemu, 9 kol. Naslov državnih prvakov je osvojila ekipa ŠK Žalec. 

REZULTATI – Hitropotezno

Foto: Š. K., M. D.