Mladinsko državno prvenstvo v pospešenem šahu 2019

Mladinsko državno prvenstvo v pospešenem šahu 2019


23. februarja 2019 je v Rogaški Slatini potekalo 20. Posamično mladinsko državno prvenstvo v pospešenem šahu. Tekmovanje je potekalo v 12 kategorijah, ločeno za fante in dekleta. Šahovsko društvo Kočevje je na prvenstvu zastopalo kar 13 mladih šahistk in šahistov.

V kategoriji do 10 let smo imeli štiri predstavnike, in sicer med dekleti sta nastopili Nuša Nisa Šertelj in Taja Levstik. Med fanti pa sta nastopila Igor Jalovec in Domen Repar.

Med dekleti sta se Nuša Nisa in Taja uvrstili na 9. in 10. mesto.

Nuša Nisa Šertelj in Taja Levstik

Pri fantih je odličen uspeh ponovno uspel Igorju, ki je s sedmimi osvojenimi točkami po dodatnih kriterijih postal državni podprvak.

Igor Jalovec s trenerko Špelo Kolarič

Domen je osvojil 21. mesto.

Domen Repar

V kategoriji do 12 let sta nastopila Lia Grišin in Maj Krizmanić. Lia si je med dekleti do 12 let delila 3. mesto, vendar je po dodatnem kriteriju osvojila 4. mesto. Maj je bil med fanti trideseti.

Lia Grišin in Maj Krizmanić

V kategoriji do 14 let sta nastopila Kiani Nia Šertelj in Peter Knavs. Kiani Nia je med dekleti osvojila 8. mesto, Peter pa med fanti 19. mesto.

Kiani Nia Šertelj in Peter Knavs

V kategoriji do 16 let sta nastopila Ana Knavs in Sergej Ačimovič. Ana je med dekleti osvojila 12. mesto, Sergej pa med fanti odlično 5. mesto.

Ana Knavs in Sergej Ačimovič

V najstarejši skupini fantov smo imeli tri predstavnike. Najboljši je bil na 5. mestu David Stevanič. Tin Bajo je osvojil 7. mesto, Vasja Ačimovič pa 11. mesto.

David Stevanič, Tin Bajo in Vasja Ačimovič

 

SPLETNA STRAN PRVENSTVA

Foto: Špela Kolarič