3. turnir Dolenjsko-kadetske lige 2023/24

3. turnir Dolenjsko-kadetske lige 2023/24

 

V petek, 22. marca 2024 je v Trebnjem potekal 3. turnir Dolenjske kadetske šahovske lige. Tekmovanje je potekalo v pospešenem šahu, v štirih različnih kategorijah, in sicer A kategoriji, B kategoriji, C kategoriji in najstarejši D kategoriji. Med skoraj 83 udeleženci so se odlično odrezali tudi naši mladi šahisti in šahistke.

TURNIR A

V kategoriji do 8 let je nastopilo 23 tekmovalcev. Po sedmih odigranih partijah je zmagovalec po dodatnih kriterijih postal naš mladinec Žan Florjan. 

Žan Florjan – 1. mesto (foto: V. F.)

Odlično je nastopil tudi Ian Vardijan, ki se je uvrstil takoj za najboljšo trojico. V prvo deseterico se je uvrstil tudi Adam Jasenc.

Ian Vardijan in Adam Jasenc (foto: V. F.)

REZULTATI – A TURNIR

TURNIR B

V kategoriji do 10 let je nastopilo 26 tekmovalcev. Po sedmih odigranih partijah je zmagovalec je s šestimi točkami postal Leon Robert MalnarZelo dobro sta nastopila tudi naša dva mladinca, brata Maj in Tin Premerl, ki sta osvojila 5. in 6. mesto.

Maj in Tin Premerl (foto: Š. K.)

REZULTATI – B TURNIR

TURNIR C

V kategoriji do 12 let je nastopilo 14 tekmovalcev. S pol točke prednosti je zmagovalec postal Lenart Fabjančič. Odlično 3. mesto pa si je priigral naš mladinec Aleksej Košmrlj. 

Aleksej Košmrlj – 3. mesto

REZULTATI – C TURNIR

TURNIR D

V kategoriji do 20 let pa je nastopilo 20 tekmovalcev. S petimi točkami in pol je zmagovalec po dodatnih kriterijih postal Kristjan Kodrič Plevnik. Naša edina predstavnica v najstarejši skupini je bila Ana Kaja Premerl. Priborila si je tri točke in pol ter osvojila 11. mesto.

Ana Kaja Premerl

REZULTATI – D TURNIR