6. ekipno državno prvenstvo do 12 let

6. ekipno državno prvenstvo do 12 let


V Kranju je 8. oktobra 2017 potekalo 6. ekipno državno prvenstvo za fante in dekleta do 12 let za leto 2017. ŠD Kočevje je nastopalo s kar tremi ekipami in prav vse tri so se tudi odlično izkazale. Tekmovanje je potekalo v pospešenem šahu, 10 + 5 sek. / pot., ločeno za fante in dekleta. Fantje so igrali po švicarskem sistemu 9 kol, dekleta pa po Bergerjevem sistemu 7 kol.

Državni prvakinji do 12 let sta z ekipo ŠK Komenda postali Vesna Mihelič in Elma Halilovič. Drugo mesto je osvojila ekipa ŽŠK Maribor, tretje pa ŠD Radenska Pomgrad

Pri dekletih je nastopilo 7 ekip, naša dekleta pa so v postavi Kiani Nia Šertelj, Lia Grišin in Nuša Nisa Šertelj osvojila 5. mesto. Velik del k ekipi je kot rezerva prispevala 7-letna Nuša Nisa Šertelj, ki je naredila 100 % izkupiček (3/3). Naj omenimo, da so se dekleta prvič udeležila klubskega državnega prvenstva. Zato je to vsekakor odličen rezultat. 

DSC_0620 (Kopiraj)

Lia Grišin, Nuša Nisa Šertelj, Kiani Nia Šertelj

Pri fantih je nastopilo 27 ekip. Državni prvaki pa so z ekipo ŠK Nova Gorica postali Andraž Gregorič, Mark Vičič in Nejc Herega. Drugo mesto je osvojila ekipa ŠK Rimex Ilirska Bistrica, tretje pa ŠK Komenda Popotnik

Naša prva ekipa v postavi Peter Knavs, Igor Jalovec in Lev Gregor Lisac se je skozi celotno tekmovanje borila za najvišja mesta. Na koncu pa so osvojili odlično 6. mesto. Na tretji deski pa je zelo dober rezultat naredil Lev Gregor Lisac, ki je dosegel 7,5 točk. 

DSC_0615 (Kopiraj)

Peter Knavs, Igor Jalovec in Lev Gregor Lisac

Lev Polajnar, Gal Arh in Maj Križmanić so osvojili 17. mesto. Prav tako je potrebno pohvaliti vse fante, ki so se prvič udeležili državnega klubskega tekmovanja. 

DSC_0614 (Kopiraj)

Lev Polajnar, Gal Arh, Maj Krizmanić

SPLETNA STRAN PRVENSTVA

Rezultati – fanti

Rezultati – dekleta

Foto: Š. K.